Переключение на Главную Страницу Страницы: 1 ОтправитьПечать
Обычная тема Aviator-da o düyməni basdığım an (число прочтений - 3 )
7709yellow
Junior Member
**
Отсутствует

1C++ rocks!

Aviator-da o düyməni basdığım an
Сегодня :: 09:43
Печать  
Mən həmişə sürətli oyunlardan uzaq olmuşam. Futbol, basketbol – onlar mənim üçündür. Hesab var, vaxt var, düşünməyə fürsət var. Amma o axşam hər şey dəyişdi. Və bu dəyişikliyə səbəb sadəcə bir dostun “bax gör nədir” sözü oldu.

Həmin gün işdən gəlmişdim, çox yorğun idim. Arvad uşaqları götürüb həkimə getmişdi. Evdə tək idim. Televizoru açdım, amma diqqətimi yığa bilmirdim. Telefonuma baxdım. Dostum Səid qrupda bir şey paylaşmışdı. Açıb baxdım, bir oyunun videosu idi. Ekranda bir təyyarə uçur, rəqəmlər artır, bir düymə. Çox sadə görünürdü. Altında Səid yazmışdı: “Bu nədi, oynayan var?”. Mən də maraqlandım.

Səidə yazdım: “Nə oyunudu bu?”. O da zəng vurdu. Dedi: “Aviator deyirlər, çox populyardı. Sən heç oynamamısan?”. Mən də: “Yox, görməmişəm”. O da: “Gəl sənə göstərim” dedi. Razılaşdım. Səid mənə izah etdi ki, əvvəlcə platformaya giriş etmək lazımdır. Mən də onun dediyi kimi mostbet aviator giriş etdim. Proses sadə idi, bir neçə dəqiqəyə hazır oldum.

Səid dedi: “İndi oyunu aç, bax gör necə işləyir”. Oyunu açdım. Ekranda bir təyyarə var, uçur. Yanında rəqəmlər artır. Sən nə vaxt dayansan, o rəqəm sənin qazancın olur. Amma təyyarə uçarkən birdən yox ola bilər. O zaman hər şey itir. Səid dedi: “Əsas odur ki, açgözlülük etməyəsən. Az qazan, tez çıx”. Mən başımı buladım, amma içimdə bir həyəcan var idi.

Hesaba 50 manat atdım. Səid dedi: “Kiçik başla, görək”. 2 manatla başladım. Təyyarə uçdu, rəqəmlər artdı: 1.2, 1.5, 1.8. Ürəyim döyünürdü. Dayandım. 1.8-də dayandım. 2 manat 3.6 manat oldu. Azdı, amma xoş idi. Səid güldü: “Gördün, asandır”. Mən də güldüm.

Bir neçə dəfə təkrarladım. Hər dəfə kiçik qazanclarla, amma dayanırdım. 50 manat 70 manat oldu. Sonra 90 manat. Artıq rahatlamışdım. Düşündüm ki, bu oyun mənim üçündür. Səid dedi: “İndi bir az da artır”. Mən də 10 manatla başladım. Təyyarə uçdu. 2.0-a çatdı. Dayanmadım. 2.5. 3.0. Ürəyim döyünürdü. 3.5. Dayandım. 10 manat 35 manat oldu. Balans 125-ə çatmışdı.

Həyəcanım artırdı. Özümə inamım gəlmişdi. Səid dedi: “Ehtiyatlı ol, bu oyun aldadır”. Mən də: “Yaxşı, yaxşı” dedim. Amma qulaq asmadım. 20 manat qoydum. Təyyarə uçdu. 1.5. Dayanmadım. 2.0. Dayanmadım. 2.5. Dayanmadım. 3.0. Birdən ekranda təyyarə yox oldu. Hər şey itdi. 20 manat getdi. Ürəyim yerindən oynadı. Səid dedi: “Dedim sənə, açgözlülük etmə”. Mən də: “Bəli, haqlısan” dedim.

Balansda 105 manat qalmışdı. Düşündüm ki, indi daha ağıllı oynamalıyam. 5 manatla başladım. 1.8-də dayandım. 5 manat 9 manat oldu. Yenə 5 manat, 2.0-da dayandım. 10 manat oldu. Belə-belə balans yenə 130-a çatdı. Səid dedi: “İndi çıxart pulu, yetər”. Mən də: “Bir az da, görək” dedim.

20 manat qoydum. Təyyarə uçdu. 1.5. Dayanmadım. 2.0. Dayanmadım. 2.3. Dayandım. 20 manat 46 manat oldu. Balans 156-ya çatdı. Ürəyim yerində döyünmürdü, artıq həyəcan məni tutmuşdu. Səid susurdu. 30 manat qoydum. Təyyarə uçdu. 1.5. Dayanmadım. 2.0. Dayanmadım. 2.2. Dayandım. 30 manat 66 manat oldu. Balans 192-ə çatdı.

Səid dedi: “Bəsdir, indi çıxart”. Mən də razılaşdım. Pulu çıxartdım. 192 manat. 50 manat qoymuşdum, 192 manat geri qayıtmışdı. Səid güldü: “Sən bu işdə şanslısan”. Mən də güldüm. Amma içimdə bir hiss var idi. O hiss “bir az da” deyirdi. Aman dayandım. Çünki Səidin sözünə qulaq asdım.

Səhər oyananda ilk işim telefona baxmaq oldu. Pul hesabımda idi. 192 manat. Səidə yazdım: “Sağ ol, dünən üçün”. O da yazdı: “Hələ də mostbet aviator giriş edirsən?”. Mən də: “Yox, bu günlük bəsdir” yazdım.

O gündən sonra bir daha o oyunu açmadım. Yox, qorxumdan yox. Sadəcə, başa düşdüm ki, o axşam mənə bir dərs verdi. Sürətli oyunlar insanı tez qızışdırır. Mən o düyməni basanda nə vaxt dayanacağımı bilmək məcburiyyətində idim. Dayana bildim. Amma bir də girsəm, dayana bilməyə bilərəm. Ona görə də qoy belə qalsın.

İndi o pulun bir hissəsi ilə Səidə hədiyyə aldım. O güldü: “Mən səni qazandırdım, sən mənə hədiyyə alırsan?”. Mən də: “Dərs üçün” dedim. Həqiqətən də, Səid mənə bir dərs verdi. Açgözlülük etməməyi, vaxtında dayanmağı öyrətdi. Və mən o dərsi unutmayacağam. 192 manat yaxşı puldu, amma ondan vacibi mən özümü sınadım, nə vaxt dayanacağımı bildim. Və bu gün də fikirləşirəm: bəzən ən sadə oyunlar ən böyük dərsi verir. Aviator da mənə o dərsi verdi. Təyyarə uçur, sən dayanmağı bilməlisən. Mən bildim. Və bu, mənim üçün ən böyük qələbədir.

Наверх

IP записан

Переключение на Главную Страницу Страницы: 1
ОтправитьПечать